Vigore

De Vigore is een aero race fiets. Dit betekent dat hij ontworpen werd met een focus op de aerodynamica, zonder daarbij compromissen te sluiten op gebied van stijfheid en gewicht.

De opvallende vormen van de Vigore schreeuwen prestaties uit. De kenmerkende lijnen en hoekige contouren zullen vele hoofden doen omdraaien. De bewonderende blikken van je vrienden geven je de moed om je grenzen te verleggen.

Het futuristische uiterlijk van de Vigore is extensief getest in de windtunnel. Waar veel andere aero frames vooral zijn geoptimaliseerd voor rijden bij tegenwind, is de Vigore speciaal ontworpen om ook bij zijwind betere prestaties te leveren. Een van de nieuwigheden is de 'Extended Kammtail', een aerodynamische vorm die moet zorgen voor extra snelheid. De technologie is nieuw in de wielerwereld, maar werd reeds toegepast bij het design van legendarische sportwagens als de Ferrari 250 GTO, Ford GT40 en Aston Martin DB6.

Daarnaast heeft de Vigore nog enkele andere speciale eigenschappen. Zo hoort de stijfheid van het kader bij de top om de 'op de trappers'-momenten nog comfortabeler te maken en is de Vigore zowel geschikt voor de klassieke als de Shimano DI2-systemen. Daardoor moet je niet langer kiezen tussen een aerodynamische, stijve of lichtgewicht fiets. Met de Vigore heb je ze alledrie in een.

 

Specs & Prijzen